Bli lärare

Med mer svenskundervisning vill regeringen höja nyanlända barns skolresultat. Men lärarförbundet kallar bristen på utbildade lärare enorm. Dessutom har lärare som helt saknar utbildning för att undervisa i svenska som andraspråk, ändå fått behörigheten i sin lärarlegitimation.

Citatet som är taget från SvD.se är verkligen sant, och det är något som är oroväckande. Att det inte finns tillräckligt med resurser för att skolan ska kunna vara bra är verkligen ingen intressant utveckling, och inget som man någonsin har hoppats på. Dessvärre är det där vi befinner oss nu, och det måste ske en förändring på en gång! Just därför rekommenderar man många till att bli just lärare. Dels så är det ett roligt och givande yrke, och dels så är det alltså brist på dem vilket alltså betyder att säkerheten till jobb är förhållandevis stor.

Utbildning är en av de allra viktigaste sakerna som finns här i världen, och om man inte har tillgång till en så känner man det ännu starkare än om man har det. Är det något som man vill förändra och påverka så ska man helt klart bli lärare. Men det är såklart inte den enda anledningen till att göra ett sådant yrkesval utan det finns mycket mer. Tänk bara att ha en väldigt betydande roll i massor av barn eller ungdomars liv. För alla minns vi nog den där läraren som var lite extra bra som vi verkligen kände förtroende inför och som vi ville prestera inför. Just den kan du också bli, och förändra liv!

Scroll to top