Hur viktig är utbildningen?

Att ha en bra utbildning i grunden är viktigt. Det är trots allt den som gör så att man klarar av massor av saker i sitt arbetsliv, och förstår grejer på ett bättre sätt. Visst kan man klara sig även utan en utbildning, men man får kämpa mer och jobba mer för att klara av det mesta.

Det här med jobb och utbildning kan vara lite speciellt och det är svårt att veta vilken man ska välja om man vill öka sina chanser för att få ett jobb. Ett problem som börjar redan i gymnasiet! Något som man skrivit om på gd.se:

Drygt hälften av regionens gymnasieprogram har resulterat i att mer än 25 procent av eleverna varit arbetslösa, skriver Lotta Petterson och Johan Olsson från Svenskt näringsliv. Valfriheten i den svenska skolan har gjort det möjligt för elever att välja den skola och den utbildning som passar bäst. Hur ska man välja mellan alla dessa skolor och program? Utifrån eget intresse eller utifrån vad kompisarna väljer? Vilka utbildningar ger jobb?  (Läs resten av artikeln här).Föreläsning på universitetet

Det hänger alltså en hel del på sitt val av utbildning, men man ska inte få panik. Inget är trots allt skrivet i sten, och skulle man ångra sig senare är det inte hela världen. Även om man hunnit starta företag! Man kan alltid läsa till kurser vid sidan av, och om ekonomin skulle krisa kan man alltid kolla in factoring här! Något som helt klart underlättar för den lite osäkre företagaren innan han eller hon får riktigt bra koll på hur allt fungerar.

Scroll to top