Locka studenter på mässa

Att marknadsföra sin skola på en mässa är ofta ett bra sätt att nå ut till studenter och andra. Läs mer för tips om hur ni ska få er skola att synas!

Idag råder det konkurrens om det mesta, till och med när det handlar om utbildningar och olika skolor. Av den anledningen är det av stor vikt att, precis som när det gäller att marknadsföra andra saker, synas på olika sätt. Ett effektivt sätt att nå ut med sitt budskap är att ställa ut på en mässa. På en tillställning där temat exempelvis är jobb och utbildning är det ett utmärkt tillfälle att locka studenter till skolan. Missa inte att marknadsföra ert mässdeltagande på sociala medier och liknande. Här ska vi ge tips på vad ni ska tänka på när ni ställer ut på mässa.

Gör det minnesvärt för besökaren

Viktigt är att era besökare kommer att minnas er även efter avslutad mässa! Se till att trycka upp någon form av material som besökaren kan få med sig; det räcker som regel med ett informationsblad. Allra mest effektivt är att skicka med en liten present i form av en profilprodukt – en penna, en tygpåse eller liknande. Allt det du behöver hittar du hos Brand New Profile, som har det mesta inom reklam- och profilprodukter. Ett tips är också att hitta på någon rolig “happening” i er monter. Kanske i form av en give-away eller liknande.

Tänk på monterstorlek och placering

En mässmonter som inte ska innehålla någon större mängd med produkter behöver inte vara stor. Tänk på att monterstorleken påverkar kostnaden för ert mässdeltagande rejält, så här gäller det att inte ha en onödigt stor monter. Samtidigt ska inte montern vara alltför liten så att för er intressanta besökare missar er. En balans mellan storlek och kostnad är här det vinnande konceptet, med andra ord. Prova också att pruta på priset för ert mässdeltagande; det är alltid värt ett försök. Försök också tänka till kring placeringen. Det gäller att inte hamna för långt bort från “huvudstråken” på mässan, eftersom det annars riskerar att ingen ser er. Särskilt på stora mässor är detta viktigt. Många mässor tillhandahåller en karta med föreslagen placering, så lägg lite tid på att undersöka den.

Scroll to top