Plugga marknadsföring?

Yrkeshögskolan startades 2007 som ett sätt att förbereda studenterna på arbetslivet och ge en snabbare ingång till arbetsmarknaden. YH-utbildningarna har krav på arbetslivsanknytning och samarbete med arbetslivet, och är antingen ettårig eller tvåårig.

Ett års avslutad YH-utbildning leder yrkeshögskoleexamen, och två år ger en kvalificerad yrkeshögskoleexamen. Det är alltså en snabb och smart väg ut i yrkeslivet, både för den utan tidigare erfarenhet och för dig som vill vidareutvecklas inom en befintlig yrkesroll. En utbildning inom marknadsföring kan vara något för dig som vill arbeta både strategiskt och operativt med marknadsföring, och skaffa dig grundliga kunskaper inom marknadsföringens ädla konst. Det är en tvåårig utbildning på deltid, vilket gör det möjligt att kombinera studierna med arbete, och riktar sig till dig som redan har erfarenhet av marknadsföring.

LäromedelsmässaFör att hitta rätt marknadsföringsutbildning är det viktigt att grundligt undersöka utbudet av marknadsföringsutbildningar. Vilken vänder sig till dig? Låt dig inspireras av Sveriges främsta marknadsförare: Per Holknekt. Holknekt är mannen som gick från lump till kung – två gånger! – inom loppet av tjugo år. På åttiotalet var han skejtare i Kalifornien, och sedan blev han företagare i Sverige. Parallellt slogs han med ett tungt missbruk, men han tog sig sedan upp ur spillrorna – efter att ha hamnat på botten. Att utmana de personliga problemen och vända det svarta till något bra blev Per Holknekts utmaning. Lite dramatiskt kan man säga att marknadsföringen räddade hans liv.

– Jag söker upp rädslan och utmanar den. Jag vill ha motstånd. Easy got me nowhere, säger han i denna DN-artikel.

Så kanske är marknadsföring något för dig? Om du är orädd är det definitivt en spännande yrkesväg att tänka över.

 

Scroll to top