Sådant man inte lär sig i skolan

Utbildning är otroligt viktigt och bra och något som alla bör sträva efter att skaffa sig, vad man än vill göra med sitt liv. Som tur är så finns det massor av olika skolor, sorters utbildningar och program att läsa. Man kan åka vart som helst i hela världen för att få kunskap! Dessvärre verkar det dock bli allt svårare att göra det i framtiden, något som man skrivit om på sydsvenskan.se:

Utlandsstudierna kan bli en skuldfälla. Det genomsnittliga lånebeloppet för utlandsstudenter är dubbelt så stort jämfört med de som väljer att läsa i Sverige – och studierna kan ge skulder på upp mot en miljon kronor. I framtiden kan det bli svårare att få lån för att plugga utomlands.

Över en miljon kronor. För den som väljer att plugga sex år i Sydkorea på en skola med undervisningsavgifter blir slutnotan dyr.

Kanske ett extremfall, javisst. Men även en fyraårig masterutbildning i USA kan ge studieskulder på över 600 000 kronor. (Läs resten av artikeln här).

Har man som dröm att plugga utomlands brukar det mesta dock lösa sig! Om inte annat så kan man söka stipendier som täcker hela eller en viss del av kostnaden. En sak man dock aldrig ska glömma är att även om man har en otroligt bra utbildning i bagaget så finns det vissa saker man aldrig lär sig, men som man kan använda sig av. Projectplace är en typisk sådan sak! För vem i skolan sa att man bör ha internetbasread projektstyrling för att driva ett riktigt framgångsrikt företag? Ingen, tyvärr! Som tur är så lär man sig sådan allt eftersom tiden går.

Scroll to top