Starta eget efter plugget

Tiden då man är studerande och lever på CSN och nudlar är en tid av plugg, skratt och minnen för livet. Men vad är det som händer sen, sen när verkligheten börjar.

När skolans trygga skyddsnät försvinner så ska du vara redo att ta dig an de utmaningar som väntar. Du ska vara redo att flyga ut från boet och se var dina vingar bär dig. Detta är för de flesta något som man längtar till då man den sista terminen fått träsmak där bak. Men, för många så är det första som väntar en arbetslöshet och som snabbt tar ner den lycklige på jorden. Det eller ett jobb som inte riktigt överensstämmer med de kvalifikationer man har. Vad man då kan göra är att ta jobbet i egna händer och starta egen firma. Och det här med att starta eget är inte så svårt som man kanske tror när man tänker på det. För det är inte så att du ska bli nästa Steve Jobs på ett halvår eller att du behöver sitta på den klockrenaste affärsidén för att få starta igång.

Att bli egenföretagare

Vad du bör tänka på är att det inte är svårt – det är enkelt. När du har det tänket så kan du klara av vad som. Och har du en bra utbildning i bagaget så kommer du att bli attraktiv av kunder. När det kommer till att starta eget så finns det otroligt mycket att tänka på och komma fram till.

  • Försök att ta till dig all information du bara kan. Det finns mängder av bra information på Arbetsförmedlingen och på startaeget-sajter där du även kan finna olika seminarium och möten du kan gå på för att få lära dig mer om hur allt funkar.
  • Ta kontroll på en gång! När alla papper är klara så behövs det inte mycket mer än att du kan komma igång – beror dock lite på verksamhet. Men en massör, terapeut eller frisör kan starta upp snabbt och enkelt.
  • Ska du ha kontakt med kunder är det viktigt att ha ett bra bokningssystem som funkar. Om bra bokningssystem kan du läsa mer på http://www.uppbokad.se/ för att se om du känner trygghet av det.

Sist, glöm inte att den enda som kan vara iväg är du själv! Så tro på dig själv så kommer andra att göra det.

Scroll to top