Utbildning inom sökmotoroptimering

I takt med att internetifieringen ändrat våra vanor har även företagen ändrat sina beteenden för att nå ut till sina kunder, de måste helt enkelt anpassa sig efter var kunderna finns vilket är på webben. De allra flesta gör sin research om olika produkter och tjänster på nätet för att sedan utföra köpet i fysik butik eller online.

Näthandeln har stadigt ökat år för och vilket beror på att fler och fler företag startat butiker på webben och finns där deras kunder finns, men är det så lätt att bara bygga en hemsida och vips så kommer kunderna? Nej, naturligtvis inte men det finns experter inom området som vanligtvis kallar sig sökmotorkonsulter och de har specialiserat sig på att få webbplatser att synas på specifika sökord som deras kunder söker efter på sökmotorer som Goolge, Yahoo och Bing.

Utbilda sig inom SEO

Allt som händer på webben sker väldigt fort och alla hänger inte med vilket skolorna inte riktigt gjort inom området Sökmotoroptimering och sökmotormarknadsföring. Det finns i dagsläget ingen renodlad utbilning inom ämnet utan vanligtvis har Sökmotorkonsulter en marknadsföringsutbildning, teknisk utbildning eller är helt enkelt eldsjälar som sökt information på egen hand och lärt sig genom att ha ett brinnande intresse för SEO och byggt egna sidor som de optimerat och testat sig fram om vad som fungerar och inte fungerar.  Media Institutet i Stockholm har yrkesutbildning inom Onlinemarknadsföring som i dagsläget är det närmsta man kommer inom ämnet, men under hösten 2014 startar de en ny utbildning som heter Digital Marketing Specialist – Webbanalytiker som de byggt upp efter flertal intervjuer med SEO-företag som fått berätta vad de söker efter när de rekryterar.

Sökmotorkonsulter utan utbilding

De allra flesta sökmotorkonsulter har som sagt ingen formell utbildning inom ämnet utan har med brinnande intresse läst sig till kunskapen och testat på egna webbplatser. Sveriges ledande blogg inom sökmotoroptimering är Sökmotorkonsult.se som drivs av företaget Pineberry AB. På bloggen finns förutom en SEO-skola flertalet artiklar som tar upp aktuella trender men samtidigt lösningar på olika problem som många inom SEO stöter på. På sökmotorkonsult.se finns även flertalet verktyg, så det finns mycket information att hämta för både nybörjare och veteraner på bloggen. Allt fler företag inom SEO har tagit efter och bloggar om SEO vilket inte enbart är av godhjärtade orsaker och PR utan även av SEO skäl då en av parametrarna för att synas på viktiga sökord är att ha rätt information på son webbplats inom ämnet.

Vinnande kombination

Brinner du för att få jobba med marknadsföring i kombination med webb och analys så är jobbet som Sökmotorkonsult något att fundera över. Bästa kombinationen för att bli riktigt attraktiv bland SEO-bolagen bör vara att ansöka till Media Institutets nya utbildning till Webbanalytiker och vid sidan av läsa om sökmotoroptimering på webben och testa olika metoder på en egen sajt. Så det är bra att sätta igång och optimera mera!

Scroll to top